11 mars 2018
15:30

Andersbergs IBK P04

Förlust mot Andersberg i P RÖD div 3

Söndag eftermiddag och hemmamatch mot serietrean Andersberg IBK P04. Hoforsgänget hade revansch att utkräva från förlusten på bortaplan i slutet av november (4-8), men gästerna kom från en mycket stark vinst mot IBK Runsten (19-3) och har även en tung seger mot serieledaren GGIK i bagaget. Så det skulle krävas mer än bara hemmaplansfördel för att ta poäng i denna drabbning.

Första perioden började med en rivstart av gästerna som dundrade in matchens första mål via ett rappt dragskott från vänsterkanten redan efter 49 sekunder. Hemmalaget agerade lite stressat överlag i matchinledningen, medan gästerna vårdade bolen bättre. Andersberg spelade med pondus och skärpa i sitt passningspel, vilket resulterade i ytterligare ett mål efter knappt 7 minuter på matchuret.

Hofors hade ändå några vassa kontringslägen i inledningen, men efter 0-2 målet lyckades man etablera ett lite längre anfall och reducerade relativt omgående. Gästerna fortsatte dock spela vårdat och fartfyllt, medan hemmalaget fick fokusera en hel del på försvarsspel - vilket man gjorde rätt så bra matchen igenom. Det kändes ändå rätt logiskt när Andersberg ökade på sin ledning med drygt 10 minuter spelade. Därefter fick Hofors ett bra läge för reducering, när man fick spela powerplay i 2 minuter. En aggresiv box från gästernas sida höll dock emot bra och det var först i slutet av utvisningen som hemmalaget lyckades vaska fram ett par heta lägen. Inget mål där, men reduceringen skulle komma ett par minuter senare - ett resultat av bra tryck mot gästernas kasse.

2-3 efter en spelad period, med skottstatistiken 8-9 i gästernas favör.

I den andra perioden spelade Hofors-killarna mer avslappnat överlag, även om ett misslyckat byte resulterade i en utvisning för hemmalaget. Ett spelskickligt Andersberg hade inga större problem att spela sig fram till en 4-2 ledning med en man mer på banan. Gästerna fortsatte därefter spela fartfyllt och rörligt och hade mängder av vassa lägen framför hemmalagets målvakt. Men Hofors målis - som för övrigt spelade sin andra match denna eftermiddag - var väl uppvärmd och stod för en räcka förstklassiga räddningar. Den spelaren höll kvar Hofors i matchen under den andra perioden.

När hemmalaget efter drygt 16 minuters spel reducerade till 3-4 så kändes det inte helt rättvist. Samtidigt behöll man hela tiden kylan i försvarsspelet och det är ju som bekant målen som räknas.

1-1 i perioden målmässigt, men skotten vanns tydligt av gästerna med 17-6.

Den tredje perioden började som de första två - med mål för bortalaget. Hofors spelade dock upp sig ordentligt och hade ett antal giftiga lägen under de första 10 minuterna av perioden. Man blixtrade till med både snabba kombinationer, bra rörlighet och stenhårda avslut vid flera tillfällen. Men nu var det gästernas målvakt som visade klass och som med både tur och skicklighet stod emot Hofors press.

Andersberg kontrade giftigt perioden igenom, och när man med drygt 10 minuter spelade prickade in sitt 6:e mål för dagen så kändes det inte alls rättvist. Men man får kanske se det som retroaktiv utdelning från spelövertaget i den föregående perioden. Hemmalaget fortsatte dock kämpa och slita för en reducering - och visst hade man chanser. Men återigen var det gästerna som hade osmaken att lirka in ytterligare en boll i hemmakassen - via en märklig studs där bollen tog en hög båge över hemmalagets målvakt och därefter stolpe in.

Med bara någon minut kvar av matchen var detta så klart spiken i kistan, men Hofors gick "all in" för att få till nån slags utdelning på det fina spelet under perioden. Med 35 sekunder kvar lyckades man också med det. Ointressant för slutresultatet, men viktigt för laget att faktiskt få utdelning när man ändå spelade så pass bra.

Matchen slutade alltså 4-7, skotten i sista perioden blev 13-13 (totalt 27-39).

En bra match av Hofors-killarna, helt klart. Men man hade behövt spela mer av det snabba och rörliga anfallspelet som vi såg en del av i 3:e perioden för att på allvar kunna utmana de för dagen mycket motiverade gästerna. Sammanfattningsvis en rättvis seger för Andersberg, även om det är små detaljer som avgör i slutändan.